Zoek op trefwoord

Aangepaste dienstverlening door coronavirus 

Samen doen we er alles aan het coronavirus (COVID-19) te beheersen. De verscherpte landelijke maatregelen hiervoor, hebben ook gevolgen voor onze dienstverlening. In dit bericht lees je hierover.

Deze contactmomenten gaan gewoon door

Een deel van onze dienstverlening gaat gewoon door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zwangeren en jonge kinderen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen.

Deze contactmomenten gaan door zoals je van ons gewend bent:

Bij deze afspraken kijken we of het nodig is om ze door te laten gaan:

Alle andere afspraken doen wij via (beeld)bellen. In overleg met jou wordt besproken óf en wanneer een bezoek aan het CJG nodig is. In uitzonderlijke gevallen zal onze professional op huisbezoek komen.

Tot 4 mei geen gehoortest bij pasgeborenen

De gehoortest bij pasgeboren baby’s, de neonatale gehoorscreening, voerden wij tijdelijk niet uit. Per 4 mei zijn we hier weer mee gestart. Omdat het gehoor belangrijk is voor de taal- en spraakontwikkeling van een baby, testen we het gehoor van de baby’s die wij in die periode niet konden onderzoeken op een later moment alsnog. We sturen de ouders daarvoor zo snel mogelijk een uitnodiging.

Inloopspreekuren en themabijeenkomsten

Voorlopig gaan de inloopspreekuren op onze CJG-locaties niet door. Dit geldt ook voor onze themabijeenkomsten. Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er wel inloopspreekuren waar zwangeren de prik tegen kinkhoest kunnen halen.

Al je vragen over opvoeden, opgroeien, verzorging en gezondheid kun je stellen aan de professionals van ons contactcentrum. Er volgt snel een overzicht van veelgestelde vragen op onze contactpagina.  Als het nodig is, plannen we een afspraak in op de CJG-locatie. Houd je daarbij wel aan de maatregelen die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Heb je een afspraak bij ons? Houd je aan deze maatregelen

Als je een afspraak bij ons hebt, is het belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt:

Kom niet naar je afspraak

Is jouw kind landurig verkouden?
Heeft jouw kind een vaccinatie nodig, maar is hij al langer dan 4 weken verkouden? Als hij geen andere klachten heeft dan neusverkoudheid en het niet erger wordt, mogen jullie langskomen voor een prik. Neem contact met ons op, dan plannen we de afspraak in overleg in.

Tijdens je afspraak

Wat je verder zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, lees je op de website van het RIVM.

Vaccinatiedagen gaan niet door

Onze vaccinatiedagen in het voorjaar gaan niet door. We stellen ze in elk geval uit tot na de zomervakantie. De prik voor 14-jarigen tegen de meningokokkenziekte geven we het liefst wel vóór 1 juli 2020. Wie was uitgenodigd om deze prik te halen, informeren we hier zo snel mogelijk over.

Meer informatie

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351. Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met een van onze professionals? Neem dan contact met ons op.