Zoek op trefwoord

Update 10 maart: coronavirus en de vaccinatiedagen

De eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) in Nederland werd donderdag 27 februari vastgesteld. Inmiddels zijn er meerdere besmettingen. In de manier waarop wij werken, volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent onder meer dat wij geen handen (meer) schudden. In dit nieuwsbericht lees je de belangrijkste informatie. We zullen dit bericht regelmatig updaten.

Huidige status: vaccinatiedagen gaan gewoon door

Wij volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op dit moment is er geen reden om andere maatregelen te nemen. Per vaccinatiedag beoordelen we de dan actuele situatie. Verandert er iets ten opzichte van de informatie in dit bericht, dan publiceren we dat op deze website en sociale media. Wel wijzen we onze professionals extra op de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is.

Onze vaccinatiedagen gaan gewoon door. Als jij en je kind geen ziekteverschijnselen hebben, kunnen jullie gewoon naar de vaccinatiedagen, het CJG, of naar een afspraak met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of doktersassistent op school komen. We zullen alleen geen handen schudden.

Wanneer moeten mijn kind of ik thuisblijven?

We vragen jou en je kind om niet naar ons toe te komen bij:

Kijk in dit geval op de website van het RIVM. Daarin wordt aangegeven óf en wanneer je contact op moet nemen met je huisarts of GGD.

Wat kun je zelf doen om het coronavirus te voorkomen?
Heb je vragen?

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351.
Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met een van onze professionals? Neem dan contact met ons op.