Zoek op trefwoord

Een prik nodig? Dat kan ook tijdens de lockdown!

corona afbeelding twee

De prikken van het Rijksvaccinatieprogramma zijn belangrijk, ook nu we te maken hebben met een strenge lockdown. We zetten daarom hieronder voor je op een rij wat je de komende tijd kunt verwachten.

Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren
Voor zwangeren die de vaccinatie tegen kinkhoest willen halen, verandert er niets. Bekijk de inloopdata en -locaties. Alleen bij onze locatie CJG Centrum vervallen de inloopspreekuren voor deze prik; omdat de bibliotheek is gesloten, is deze locatie alleen op afspraak bereikbaar.

Prikken voor kinderen van 0 tot 4 jaar
Ook voor jonge kinderen tot 9 jaar verandert er niets; deze prikken geven wij op onze CJG-locaties. We nodigen jou en je kind ervoor uit.

Prikken voor 9 jaar en ouder
Voor kinderen vanaf 9 jaar organiseren wij normaal gesproken vaccinatiedagen. Deze dagen gaan al sinds het begin van de coronacrisis niet door. Heb jij een prik nodig tegen bof, mazelen, rodehond, difterie, kinkhoest en tetanus (BMR/DTP), tegen HPV of tegen de meningokokkenziekte? Dan krijg je van ons, wanneer het tijd wordt om jouw prik te halen, een uitnodiging om naar de dichtstbijzijnde CJG-locatie te komen.

Tijdelijk nergens groepsvaccinaties
Op enkele locaties konden we de afgelopen maanden op zeer kleine schaal nog groepsvaccinaties uitvoeren. Deze mogelijkheid vervalt nu. Dit betekent dat we álle kinderen die een prik nodig hebben zullen uitnodigen voor een afspraak op een van onze CJG-locaties. Je krijgt hiervoor vanzelf een uitnodiging thuisgestuurd.

Belangrijk: corona en jouw afspraak
De maatregelen waarmee wij al werken, blijven van kracht. Zo vragen we iedereen zich aan de afspraken te houden als kom met maar 1 begeleider per kind (en kom als jongere of zwangere alleen), houd afstand, kom op tijd en draag een mondkapje. Lees daarom altijd eerst dit bericht op onze website centrumvoorjeugdengezin.nl: