Zoek op trefwoord

HPV-vaccinatie voor 19.448 meisjes

meisje vaccinatie 12 jaar

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nodigt de komende tijd 19.448 meisjes uit de regio Rotterdam-Rijnmond uit voor de HPV-vaccinatie. De brief hierover van het RIVM valt deze week bij hen op de deurmat. 

De prikken van het Rijksvaccinatieprogramma zijn onverminderd belangrijk. Ze beschermen kinderen tegen ernstige infectieziekten. Door het coronavirus organiseren wij geen vaccinatiedagen. Als alternatief daarvoor nodigen wij een groep van 19.448 meisjes uit onze regio uit om de HPV-vaccinatie te komen halen op een CJG-locatie. Het gaat om de meisjes die zijn geboren in 2008 en meisjes uit 2007 die nog niet alle prikken hebben gehad. Meisjes uit 2004 en 2005 die nog niet zijn gevaccineerd tegen HPV krijgen opnieuw een uitnodiging; als ze willen, kunnen ze de prikken alsnog halen. 

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

De HPV-vaccinatie bestaat uit twee prikken (voor meisjes van 15 jaar en ouder drie) en beschermt tegen het humaan papillomavirus (HPV)het virus dat onder meer baarmoederhalskanker kan veroorzaken. De uitnodiging voor de eerste prik versturen wij tussen nu en augustus 2021. Daarna volgt een tweede uitnodiging. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat de meisjes beide prikken halen. 

Ga jij de prik halen?

Heb jij een uitnodiging gekregen en wil je er meer over weten? Kijk dan op de pagina  HPVHalen van de prik loopt nu alleen iets anders dan je daar ziet: je gaat niet naar een vaccinatiedag, maar naar een CJG-locatie.