Zoek op trefwoord

Inhaalmoment vaccinaties voor 16- en 17-jarigen

vaccinatie 14 jarige

Alle 16- en 17-jarigen uit Rotterdam-Rijnmond die nog niet alle prikken van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) hebben gehad, ontvingen tussen 7 en 10 december een uitnodiging om zich alsnog gratis te laten vaccineren tegen onder andere bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP). Zo beschermen ze zichzelf en anderen tegen deze ernstige infectieziekten.

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf kiezen of ze zich wel of niet laten vaccineren. Heeft de jongere nog niet alle prikken van het RVP gehad? Dan krijgt hij in februari een herinnering van het Centrum Voor Jeugd en Gezin (CJG) om deze prikken alsnog te komen halen tijdens onze vaccinatiedagen in maart en april 2020. Alle vaccinatiedagen staan op eenprikzogepiept.nl/wanneer.

Alle prikken gehad, toch uitgenodigd?

Wanneer de jongere alle vaccinaties al heeft gehad, maar alsnog een uitnodiging heeft ontvangen, dan hoeft hij natuurlijk geen vaccinaties meer te komen halen. Hij kan dit doorgeven aan het RIVM.

Vragen of twijfels?

Op eenprikzogepiept.nl staat meer informatie. Bij vragen of twijfels is het altijd mogelijk om met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige te praten door contact met ons op te nemen via eenprikzogepiept.nl/contact. We gaan graag met je in gesprek!