Zoek op trefwoord

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten
Klantcontactcentrum

Wij geven graag advies

Je kan ons alles vragen over vaccinaties. We hebben informatie voor je, gaan graag met je in gesprek en als jij dat wilt dan geven we advies. Ook als je twijfelt of je een prik wilt halen, bijvoorbeeld de HPV-vaccinatie of de vernieuwde vaccinatie tegen de meningokokkenziekte, dan kun je bij ons terecht.

Twijfel jij of je jouw kind wilt laten vaccineren en wil je deskundig advies zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

 

 

Druktemeter

Wij bellen, appen of chatten nu met een paar ouders, verzorgers of jongeren. Daarna helpen we jou. Dit duurt meestal niet zo lang. Bel je? Dan helpen we je binnen enkele minuten.

Rustig
(Afspraak)
Druk
Druk
Rustig
Rustig
Rustig

Danielle

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Veelgestelde vragen
Waar kan ik de vaccinatie tegen kinkhoest halen?

We geven de prik op verschillende locaties en momenten, je kunt zelf kiezen waar en wanneer je gaat.

Mijn kind kan de vaccinatie niet halen op de dag van de uitnodiging. Wat nu?

Geen probleem, we organiseren vaccinatiedagen op verschillende data, op verschillende locaties. Op de pagina Priklocaties en data zie je een overzicht. Je bent overal welkom!

Mijn kind heeft een proefwerk en kan daarom niet op de tijd komen waarvoor hij is uitgenodigd. Wat moet ik doen?

Kan je kind wel op de datum, maar niet op de tijd komen waarvoor hij is uitgenodigd? Dan kan hij gewoon eerder of later komen. Kijk op de pagina Priklocaties en data voor alle tijden.

Ik kan de oproepkaart nergens meer vinden, kan mijn kind nu wel een prik halen?

Ja hoor, dat kan. Meld bij binnenkomst dat je de oproepkaart niet bij je hebt en dan helpen we verder. Neem wel je legitimatiebewijs mee!

Ik wil een bijwerking melden, waar kan ik dan doen?

De meeste bijwerkingen van vaccins zijn bekend, omdat er steeds onderzoek naar wordt gedaan en vaccins aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Als je denkt dat je kind een bijwerking heeft, meld dit dan aan ons bij het volgende bezoek. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige kent de specifieke situatie van jouw kind en meldt de bijwerking bij Lareb, het Nederlandse bijwerkingencentrum. Lareb verzamelt informatie over alle bijwerkingen van vaccins en geneesmiddelen in Nederland. Je kunt de bijwerking ook zelf melden.

Waar vind ik de onderzoeken die zijn gedaan naar de kinkhoestvaccinatie?

Die informatie, met bronvermelding, staat op de website 22wekenprik.nl.
Vaccinaties tegen difterie, kinkhoest en tetanus worden wereldwijd al jaren gegeven en onderzocht. Tot november 2019 zijn er 27 onderzoeken uitgevoerd naar de veiligheid en bijwerkingen van de kinkhoestvaccinatie tijdens de zwangerschap. De resultaten hiervan zijn positief. Er blijkt onder meer uit dat de prik de baby in de eerste maanden goed beschermt.

Bel onze professionals (8.00-17.00u) (8.00-17.00u)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (8.30-16.30u)
Maak of verzet je afspraak
Antwoord: binnen 15 minuten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Twitter
Antwoord: binnen 15 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Antwoord: binnen 30 minuten
Het CJG op sociale media