Zoek op trefwoord

Handige apps en websites

Er bestaan verschillende apps en websites met betrouwbare vaccinatie-informatie. Wij hebben hieronder een aantal apps en websites verzameld waarvan wij denken dat ze iets toevoegen voor jou.

Deel dit niet met je vrienden

Deze campagnewebsite geeft jongeren informatie over de meningokokkenprik en meningokokkenziekte. Je vindt er verhalen van jongeren en ouders die met deze ziekte te maken hebben gehad en je kan per chat vragen stellen aan jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen.

Website

GGD reist mee

Deze app van GGDReisvaccinaties.nl is bedoeld voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen. De app maakt gebruik van GPS en kan ook offline gebruikt worden. Je vindt er handige reistips, informatie over het land en vaccinaties en veelgestelde vragen.

Kosten: de app is gratis.
Download Download Website

HPV keuzehulp

De HPV keuzehulp helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze over de HPV-vaccinatie. Je krijgt persoonlijk advies van 2 virtuele assistenten, een moeder en een dokter. Er is achtergrondinformatie te vinden, verdeeld in thema’s. De online keuzehulp is ontwikkeld door TNO en de Universiteit Maastricht, samen met moeders en professionals.

Website

KWF Kankerbestrijding

Het KWF zet zich in voor bestrijding van kanker door wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning van patiënten en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. Op de website vind je onder meer informatie over baarmoederhalskanker, het humaan papillomavirus en de HPV-vaccinatie.

Website

Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb is het kenniscentrum op het gebied van veiligheid van geneesmiddelen. Lareb verzamelt informatie over alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in Nederland. Het signaleert risico's van het gebruik van geneesmiddelen en vaccins in de dagelijkse praktijk. Via de website vind je informatie over bijwerkingen. Je kunt ook zelf melding maken van bijwerkingen.

Website

Meningitis Stichting

Deze stichting geeft je betrouwbare informatie over meningokokken, hersen(vlies)ontsteking en bloedvergiftiging (sepsis). Bijvoorbeeld over ziektebeelden, behandeling, gevolgen, maar ook het voorkomen van de ziekten. Bij de Nederlandse Meningitis Stichting kun je je verhaal kwijt of in contact komen met lotgenoten.

Website

Rijksvaccinatieprogramma

Op deze website staat alle informatie over het Rijksvaccinatieprogramma zoals het Rijksvaccinatieschema, vaccinaties, bijwerkingen en bijsluiters. Maar ook informatie over infectieziekten, onderzoek en literatuur.

Website

Vaccinatieboekje

Registreer al jouw (Rijks)vaccinaties via de website of in de app. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar het gele vaccinatieboekje en weet je altijd welke vaccinaties je al hebt gehad. Hiermee voorkom je dat je dubbel wordt gevaccineerd. In de app staat een overzicht van het Rijksvaccinatieprogramma en zit een handige zoekfunctie waarop je per land kan zoeken welke vaccinaties je nodig hebt voordat je op reis gaat. Zo krijg je per land een overzicht met infectieziekten.

Kosten: de app is gratis.
Download Download Website

22wekenprik.nl

Het RIVM maakte een website over de kinkhoestvaccinatie voor zwangeren.

Website

Lareb: zwangerschap

Bijwerkingencentrum Lareb is het kenniscentrum op het gebied van veiligheid van geneesmiddelen. Op deze website vind je meer informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en geven van borstvoeding.

Website