Zoek op trefwoord

Bescherm je kind tegen 12 ernstige infectieziekten

Alle zwangeren en kinderen kunnen in Nederland gratis worden gevaccineerd. Deze vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma kunnen zwangeren halen tijdens inloopspreekuren. Vanaf de geboorte tot de kleuterleeftijd geven wij de prikken op het consultatiebureau en voor iedereen vanaf 9 jaar organiseren we vaccinatiedagen.

Waarom vaccineren?

Vaccineren is verstandig, omdat het beschermt tegen vaak zeer besmettelijke (kinder)ziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben. De ziekten waartegen het Rijksvaccinatieprogramma beschermt, vormden tot de jaren ’50 een groot probleem voor de volksgezondheid. Door het programma zijn veel van die ziekten bijna helemaal verdwenen.

Voor veel infectieziekten is sprake van groepsimmuniteit. Dat betekent dat wanneer veel kinderen ertegen zijn ingeënt, deze ziekte minder vaak voorkomt. Zo worden ook de kinderen beschermd die de prikken (nog) niet hebben gehad, bijvoorbeeld omdat ze te jong zijn of problemen hebben met de afweer.

Gaat jouw kind een prik halen? Dan geven we alvast een tip: geef je kind vooraf iets te eten.

 

Priklocaties en data

De eerste 4 jaren geven wij de vaccinaties op het consultatiebureau. Daarna organiseren wij op verschillende locaties vaccinatiedagen waarvoor je kind van het RIVM een oproepkaart krijgt thuisgestuurd. Bekijk het overzicht voor data en locaties of vul de 4 cijfers van jouw postcode in.

Wat moet je meenemen?

 • Identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar)

Vaccinatiekaart kwijt?

Dat kan gebeuren. Meld het bij binnenkomst en we helpen je verder.

Twijfels over vaccineren?

Je mag zelf kiezen of je jouw kind wel of niet wilt laten vaccineren. Ben je gaan twijfelen, bijvoorbeeld door alles wat erover wordt gezegd en geschreven op sociale media? Wij gaan er graag met je over in gesprek, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees meer

Handige apps en websites

Welke apps en websites geven je meer betrouwbare informatie? Wij zetten ze voor je op een rij.

Veelgestelde vragen
Hoe voert het CJG het Rijksvaccinatieprogramma uit?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stuurt aan ouders de vaccinatiekaarten, het vaccinatiebewijs en een folder over het Rijksvaccinatieprogramma. Bij kinderen tot 4 jaar geven wij de vaccinaties tijdens de contactmomenten op onze CJG-locaties. Oudere kinderen krijgen een oproep voor een vaccinatiedag die 2 keer per jaar op diverse locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond plaatsvindt. In uitzonderingsgevallen (bijvoorbeeld wanneer een kind net in Nederland is komen wonen of zeer angstige is) kunnen oudere kinderen ook gevaccineerd worden op een van onze CJG-locaties.

 

In mijn omgeving zijn kinderen die niet gevaccineerd zijn. Loopt mijn kind nu risico op een ziekte?

Een kind loopt altijd (enig) risico op een ziekte, maar dat risico verkleint als je kind er zelf tegen is ingeënt. Daarnaast is voor de meeste ziekten waartegen wij vaccineren de groepsimmuniteit op veel plekken hoog genoeg. Wel zien we helaas dat dit op steeds meer plekken niet meer het geval is (de laatste jaren zien we dat de vaccinatiegraad van het Rijksvaccinatieprogramma is afgenomen), wat de kans vergroot dat je kind met deze ziektes wordt besmet.

Mijn kind is heel bang voor de vaccinatie of heeft speciale aandacht nodig. Wat kan ik doen?

Tijdens onze vaccinatiedagen voor 9+’ers is er altijd een team aanwezig voor kinderen die heel angstig zijn of speciale aandacht nodig hebben. De professionals geven de prik op een plek die is afgeschermd van de zaal. Als jouw kind deze aandacht nodig heeft, kun je het ons laten weten bij binnenkomst. In uitzonderingsgevallen kunnen kinderen ook gevaccineerd worden op een van onze CJG-locaties.

Tegen welke ziekten kan ik mijn kind vaccineren?

Er zijn 12 infectieziekten waar je kind tegen gevaccineerd kan worden:

 • Bof
 • Difterie
 • HPV (humaan papillomavirus)
 • Hepatitis B
 • Hib-ziekten
 • Kinkhoest
 • Mazelen
 • Meningokokken ACWY
 • Pneumokokkenziekte
 • Polio
 • Rodehond
 • Tetanus

Over het algemeen geldt dat de kinderen die gevaccineerd zijn maar de ziekte toch krijgen, vaak minder (ernstige) symptomen en complicaties hebben. Meer informatie over infectieziekten vind je op de pagina Vaccinaties.

Kan en mag mijn kind gevaccineerd worden?

Niet alle kinderen kunnen of mogen gevaccineerd worden. Denk hierbij aan kinderen die nog te jong zijn en kinderen die behandeld worden tegen kanker of een immuunziekte hebben. We vragen je bijzonderheden te melden vóór je kind een vaccinatie krijgt, bijvoorbeeld als je kind koorts heeft (temperatuur hoger dan 38,5º) of net een ingreep onder narcose heeft gehad. Lees er meer over.

Ik twijfel of ik mijn kind wil vaccineren, wat nu?

Je mag zelf kiezen of je jouw kind wel of niet wilt laten vaccineren. Ben je gaan twijfelen, bijvoorbeeld door alles wat erover wordt gezegd en geschreven op sociale media? Wij gaan er graag met je over in gesprek, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat moet ik meenemen als mijn kind een vaccinatie krijgt?

Als je kind ongeveer 4 weken oud is, ontvang je als ouder een uitnodiging van het RIVM. De uitnodiging bestaat uit een brief, het vaccinatiebewijs voor je kind, alle oproepkaarten voor de inentingen tot 4 jaar en een folder met informatie. In de eerste 14 maanden krijgt een baby 9 inentingen, verspreid over 5 bezoeken aan het CJG.

Is je kind 9 jaar of ouder, dan krijgen jullie van het RIVM een oproepkaart en een uitnodiging voor een vaccinatiedag. Het is handig om naast de oproepkaart ook het vaccinatieboekje mee te nemen waar alle eerder ontvangen vaccinaties in staan.

Waarom is het Rijksvaccinatieprogramma ingevoerd?

De ziekten waartegen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) beschermt, vormden tot de jaren ‘50 een groot probleem voor de volksgezondheid. De uitbraak ervan werd voor een groot deel beperkt door verbeterde hygiëne en bijvoorbeeld de aanleg van riolering, maar sinds de invoering van het Rijksvaccinatieprogramma in 1957 zijn veel van die ziektes bijna helemaal verdwenen.

Er zijn 2 redenen om te vaccineren:
bescherming van je kind (individuele bescherming)
tegengaan van verspreiding van de ziektes (groepsbescherming)

Kan ik afwijken van het vaccinatieschema?

Wij geven alleen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Dat doen wij volgens een vast vaccinatieschema. In sommige situaties kan daarvan afgeweken worden. Daarover lees je meer op de pagina (on)mogelijkheden voor anders vaccineren. We beschrijven daar ook wat de gevolgen kunnen zijn van het niet of anders volgen van het Rijksvaccinatieprogramma. Afwijken van het soort vaccin of door ons vaccineren met een zelf meegebracht vaccin kan niet.

Ik wil de vaccinatiegegevens van mijn kind opvragen. Hoe doe ik dit?

Weet je niet meer zeker welke vaccinaties je kind heeft gehad? Je kunt de vaccinatiegegevens opvragen via het regiokantoor van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVP)

Mijn kind heeft last van de vaccinatie, wat moet ik doen?

De meeste kinderen hebben weinig last van bijwerkingen na een vaccinatie. Misschien wordt de prikplek later op de dag rood en warm of zwelt het een beetje. Het betekent dat het lichaam gaat reageren. Het wordt binnen een paar dagen minder.

Een klein aantal kinderen vertoont een late reactie tussen de tweede en vijftiende dag na de vaccinatie. Je kind kan dan wat hangerig zijn of heeft een lichte verhoging. Dit duurt meestal niet langer dan 2 dagen. Op de pagina Vaccinaties kun je meer lezen over de vaccinatie die jouw kind heeft gehad.

Vaccinaties

Tegen welke ziekten beschermt het Rijksvaccinatieprogramma, op welke leeftijden worden de vaccinaties gegeven, en wat zijn de bijwerkingen? Je ziet het in het vaccinatieschema hieronder. Klik op een vaccinatie voor meer informatie.

Deze prik is niet standaard.
Zwanger

De eerste vaccinatie is voor vrouwen die 22 weken of langer zwanger zijn. Je beschermt hiermee je baby gelijk vanaf de geboorte tegen kinkhoest.

Welke vaccinaties krijg je?
DKT
6 - 9 weken

Sommige baby's hebben een extra prik nodig als zij tussen de 6 en 9 weken oud zijn. De jeugdarts overlegt dit met jou.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DKTP-Hib-HepB
3 maanden

Met 3 maanden krijgt je baby de eerste vaccinaties; de ziekten waartegen deze prikken beschermen zijn voor jonge kinderen gevaarlijk.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DKTP-Hib-HepB
Pneu
5 maanden

Met 5 maanden krijgt je baby een DKTP-Hib-HepB-prik en een prik tegen pneumokokkenziekte. Deze vaccinaties moeten meerdere malen worden herhaald om goed te beschermen.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DKTP-Hib-HepB
Pneu
11 maanden

Je kind krijgt de derde DKTP-Hib-HepB-prik. Ook is het tijd voor de laatste vaccinatie tegen pneumokokkenziekte. Zo bouwt je kind voor lange tijd bescherming op tegen de ziekten.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DKTP-Hib-HepB
Pneu
14 maanden

Je kind krijgt 2 vaccinaties; een tegen de bof, mazelen en rodehond (BMR), en een tegen de meningokokkenziekte. De kans op een meningokokkenbesmetting is klein, maar de ziekte is zeer ernstig.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
MenACWY
BMR
4 jaar

In de loop van de tijd neemt de bescherming van de eerdere 3 DKTP-prikken iets af. Daarom wordt de prik nu nog een keer herhaald.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DKTP
9 jaar

Het is tijd voor de laatste prikken tegen de bof, mazelen en rodehond, en tegen difterie, tetanus en polio. Deze 2 vaccinaties zorgen voor een goede, langdurende bescherming tegen deze ziekten.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
DTP
BMR
12/13 jaar

Het humaan papillomavirus kan bij meisjes en vrouwen baarmoederhalskanker veroorzaken. De HPV-vaccinatie beschermt je er, na 2 prikken, voor vele jaren tegen.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
HPV
14 jaar

In het jaar waarin je 14 wordt krijg je een uitnodiging voor een prik tegen meningokokkenziekte typen A, C, W en Y, omdat je op deze leeftijd de bacterie makkelijker dan anderen kan oplopen en verspreiden.

Welke vaccinaties krijgt je kind?
MenACWY
In de media
‘De 22-wekenprik beschermt mijn kind tegen kinkhoest’ - ouders
- Kek Mama
Vaccinatie tegen RS-virus laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten - ouders
vrijdag 23 juli 2021 - nu.nl
1.475 meldingen van mogelijke bijwerkingen vaccins RVP - ouders
donderdag 22 juli 2021 - Nationale Zorggids
Minder bijwerkingen gemeld Rijksvaccinatieprogramma - ouders
woensdag 21 juli 2021 - Blik Op Nieuws
De vaccinatiebereidheid was laag in Nederland, maar dat sloeg om. Hoe kan dat? - ouders
vrijdag 2 juli 2021 - Trouw
HPV-vaccinatiegraad stijgt naar 63 procent, wel zorgen over grote steden - ouders
donderdag 1 juli 2021 - nu.nl
Aantal tieners met hpv-vaccinatie stijgt spectaculair, wat betekent dat voor de coronaprik? - ouders
donderdag 1 juli 2021 - Volkskrant
Gezondheidsraad: vaccineer alle baby’s tegen rotavirus - ouders
woensdag 30 juni 2021 - Telegraaf
Gezondheidsraad adviseert alle baby’s te vaccineren tegen rotavirus - ouders
woensdag 30 juni 2021 - RTL Nieuws
Gezondheidsraad: ‘Vaccineer alle pasgeborenen tegen rotavirus’ - ouders
woensdag 30 juni 2021 - Medisch contact
Advies om alle pasgeborenen tegen rotavirus te vaccineren - ouders
woensdag 30 juni 2021 - Blik Op Nieuws
Waarom je alles zou moeten weten over het humaan papillomavirus (HPV) - ouders
zaterdag 26 juni 2021 - Radar AVROTROS
RIVM: epidemie RS-virus in Nederland, niet gebruikelijk voor deze tijd van het jaar - ouders
vrijdag 25 juni 2021 - Volkskrant
RIVM noemt RS-virus epidemie na 37 besmettingen in één week - ouders
vrijdag 25 juni 2021 - RTL Nieuws
22 wekenprik: 9 meestgestelde vragen aan de verloskundige - ouders
woensdag 23 juni 2021 - Ouders van Nu
Waarom Nederland niet prikt tegen waterpokken. ‘We zijn hier nuchter en kritisch’ - ouders
maandag 21 juni 2021 - Nederlands Dagblad
Jongeren uit risicogroepen krijgen voorrang op vaccins, prikken begint vandaag - ouders
maandag 26 april 2021 - NRC
Grote vaccinatie-verschillen tussen kinderen met en zonder migratieachtergrond - ouders
maandag 26 april 2021 - RTV Rijnmond
Huisartsen slaan alarm: tussen rijk en arm dreigt nu ook een vaccinatiekloof - ouders
maandag 26 april 2021 - NRC
Kinderen met migratieachtergrond laten zich minder vaak vaccineren tegen baarmoederhalskanker - ouders
maandag 26 april 2021 - AD
Kinderen met migratieachtergrond minder vaak ingeënt tegen HPV en meningokokken - ouders
maandag 26 april 2021 - NOS
Ook volwassenen willen HPV-vaccinatie - ouders
vrijdag 26 maart 2021 - Medisch contact
Na besmetting met meningokokken kan het snel gaan: ‘Het begon met oorpijn’ - ouders
donderdag 22 april 2021 - Brabants Dagblad
Ook volwassenen willen HPV-vaccinatie - ouders
vrijdag 26 maart 2021 - Medisch contact
Je kind niet, juist wel of zelfs extra laten vaccineren: dit zeggen artsen erover - ouders
donderdag 3 december 2020 - Ouders van Nu
HPV-vaccin vanaf 2021 voor jongens en meisjes: en hierom is dat belangrijk - ouders
dinsdag 17 november 2020 - Radar AVROTROS
Zwangere refovrouw heeft tijd nodig voor keuze kinkhoestprik - ouders
vrijdag 13 november 2020 - Reformatorisch Dagblad
Facebook legt anti-vaccinatie advertenties aan banden - ouders
woensdag 14 oktober 2020 - BNR
Gynaeoloog-oncoloog: ‘HPV-vaccin kan ook op oudere leeftijd werken’ - ouders
maandag 14 september 2020 - Margriet
Hoe veilig is de 22 wekenprik tegen kinkhoest eigenlijk voor jou én je baby? - ouders
vrijdag 11 september 2020 - Ouders van Nu
Waarom het HPV-vaccin ook op oudere leeftijd nog kan werken - ouders
woensdag 9 september 2020 - nu.nl
‘Vaccinatie is de norm en gezamelijke verantwoordelijkheid’ - ouders
maandag 7 september 2020 - Omroep West
NUcheckt: geen wet in de maak voor verplicht vaccineren kinderen - ouders
donderdag 20 augustus 2020 - nu.nl
Jong JGZ start met vaccinatiecampagne in Zuid-Holland Zuid - ouders
donderdag 20 augustus 2020 - RTV Ridderkerk, De Monitor, Het Kontakt
RIVM waarschuwt voor nepbrief over vaccinatie op scholen - ouders
woensdag 5 augustus 2020 - Linda
Opmerkelijk nieuws in een tijdperk van desinformatie en complottheorieën: de vaccinatiegraad stijgt weer - ouders
vrijdag 3 juli 2020 - Volkskrant
Steeds meer kinderen halen vaccinaties - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - Jeugdjournaal
Ouders laten hun kinderen gemiddeld iets vaker inenten - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - Metro Nieuws
Zij twijfelden, maar lieten hun kinderen toch vaccineren - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - RTL Nieuws
Voor het eerst sinds vijf jaar méér vaccinaties: ‘Verschuiving maatschappelijk debatdebat’ - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - Telegraaf
Vaccinatiegraad in Nederland stijgt voor het eerst in vijf jaar weer - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - nu.nl
Vaccinatiegraad voor het eerst in vijf jaar licht toegenomen - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - Volkskrant
Vaccinatiegraad na vijf jaar weer in de lift: dit zijn de cijfers per gemeente - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - Telegraaf
Meer kindjes ingeënt, behalve op de biblebelt: hoe zat dat in jouw gemeente? - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - De Stentor
Vaccinatiegraad voor het eerst in vijf jaar licht gestegen - ouders
dinsdag 30 juni 2020 - LINDA.NL
Willen de antivaxers nu wél een vaccin? - ouders
donderdag 28 mei 2020 - Volkskrant
Opvallend weinig Haagse tieners halen vaccinatie tegen meningokokken - ouders
donderdag 28 mei 2020 - Volkskrant
BMR-vaccinatie helpt mogelijk tegen corona-infectie - ouders
zaterdag 2 mei 2020 - NPO Radio 1
Wereldwijd lopen kinderen gevaar doordat vaccinaties tegen polio en mazelen zijn uitgesteld - ouders
zaterdag 2 mei 2020 - Nederlands Dagblad
Zorgt de BMR-vaccinatie voor een milder verloop van het coronavirus? - ouders
zaterdag 2 mei 2020 - Margriet
Moeder bezorgd: waarom geen mondkapje bij vaccineren kind? - ouders
dinsdag 14 april 2020 - RTL Nieuws
Ouders stellen vaccinaties voor kinderen uit door coronacrisis - ouders
maandag 30 maart 2020 - nu.nl
Wat moeten we doen met de gewone vaccinatie? - ouders
donderdag 26 maart 2020 - Nederlands Dagblad
GGD stelt ‘prikdagen’ met vaccinaties voor kinderen uit - ouders
dinsdag 24 maart 2020 - Het Parool
Meggy verloor haar dochter Sammie aan de gevolgen van hersenvliesontsteking: ‘In de gang staat nog steeds haar kinderwagen, het lukt me niet die weg te doen’ - ouders
vrijdag 13 maart 2020 - JAN Magazine
Annelien uit Doorn wil het weten: ‘Zijn de kinderen in het kinderdagverblijf van mijn kroost ingeënt?’ En ze staat daarin niet alleen - ouders
vrijdag 21 februari 2020 - De Gelderlander
Website moet stoppen met blenderactie voor zwangeren die vaccinatie weigeren - ouders
woensdag 19 februari 2020 - NOS
Alles wat vaccinatiegraad verhoogt, is welkom - ouders
woensdag 19 februari 2020 - Elsevier
Anti-vaccineerders vallen rouwende ouders lastig op Facebook - ouders
woensdag 19 februari 2020 - LINDA.NL
Opvang mag regels aan vaccinatie stellen - ouders
woensdag 19 februari 2020 - Nederlands Dagblad
Kamermeerderheid voor weigeren ongevaccineerde kinderen bij opvang - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - NRC
‘Kinderopvangcentra mogen niet-gevaccineerde kinderen weigeren’ - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Radar AVROTROS
Kinderopvang mag vaccinatiebewijs gaan eisen - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Trouw
Gratis blender voor ouders die kind niet laten inenten tegen kinkhoest mag niet - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Het Parool
‘We zijn pas van het probleem af als we overgaan tot verplichte vaccinatie’ - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Het Parool
Gratis blender in ruil voor niet vaccineren mag niet - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Telegraaf
Opvang mag kind zonder vaccinatie voortaan deur wijzen - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Het Parool
Tweede Kamer is om: kinderopvangcentra kunnen niet-gevaccineerde kinderen weigeren - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - RTL Z
Kinderopvang mag niet-gevaccineerd kind afwijzen - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Metro
Opvang mag van Kamer niet-gevaccineerde kinderen weigeren - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - nu.nl
Niet ingeënt? Dan mag de crèche voortaan kinderen weigeren - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - Volkskrant
Berend Botje weigert niet-ingeënte kinderen al lang: ‘Meeste kinderen alsnog geprikt’ - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - RTL Nieuws
Opvang mag kind zonder vaccinatie deur wijzen - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - AD
Tweede Kamer is om: kinderopvangcentra kunnen niet-gevaccineerde kinderen weigeren - ouders
dinsdag 18 februari 2020 - RTL Nieuws
Autistische Elijah (16) strijdt tegen autisme-uitdrijvingen door anti-vaxers: “Charlatans zijn het!” - ouders
zondag 16 februari 2020 - De Monitor
Vaccinatiedebat vraagt geen grilligheid, maar behoedzaamheid - ouders
woensdag 12 februari 2020 - Reformatorisch Dagblad
D66 scherpt vaccinatiewet kinderdagverblijf aan - ouders
dinsdag 11 februari 2020 - Telegraaf
D66 gaat inentingseis kinderopvang aanpassen na kritiek - ouders
dinsdag 11 februari 2020 - Reformatorisch Dagblad
VVD en SP willen verplichte vaccinatie voor kinderen in de opvang, plan D66 uitgesteld - ouders
dinsdag 11 februari 2020 - Trouw
Autistische Elijah (16) legt productie homeopathisch ‘vaccin’ bloot; staatssecretaris wil ingrijpen - ouders
zondag 9 februari 2020 - De Monitor
Yvonnes zoon Daniël (20) overleed binnen een week door meningokokken W - ouders
zondag 9 februari 2020 - LINDA.NL
Waarom gaan baby’s vertraagd huilen als ze een prik krijgen? - ouders
vrijdag 7 februari 2020 - NRC
Alle feiten op tafel over vaccinaties: “Je kunt er niet aan doodgaan” - ouders
donderdag 6 februari 2020 - FunX
‘Het wel of niet vaccineren van kinderen is van landsbelang’ (podcast) - ouders
donderdag 6 februari 2020 - nu.nl
Mogen crèches niet-gevaccineerde kinderen weigeren? D66 wil er een wet voor, kinderartsen niet - ouders
woensdag 5 februari 2020 - EenVandaag
Wat zou er gebeuren als we kinderen niet meer laten vaccineren? - ouders
vrijdag 31 januari 2020 - Quest
Vaccin tegen pneumokokken stelt oorontsteking uit - ouders
maandag 3 februari 2020 - Vakblad Vroeg
Stijging vaccinactiegraad tegen bof, mazelen, rode hond en HPV - ouders
maandag 3 februari 2020 - Vakblad Vroeg
Scholier (16) met autisme kraakt antivax-beweging: ‘Ze doen alsof autisme het nieuwe ebola is’ - ouders
zondag 2 februari 2020 - De Monitor
Inspectie: anti-vaccinatieactie met blenders is niet verboden - ouders
zondag 2 februari 2020 - AD
Hoe alles een kwestie van perspectief werd - ouders
vrijdag 31 januari 2020 - NRC
Inspectie tegen cadeau-actie voor zwangere die vaccin weigert - ouders
vrijdag 31 januari 2020 - RTL Nieuws
Inspectie tegen oproep aan zwangeren zich niet te laten vaccineren - ouders
vrijdag 31 januari 2020 - Telegraaf
Waarom is de 22 wekenprik zo belangrijk? - ouders
donderdag 30 januari 2020 - nu.nl
Steeds meer meisjes laten zich vaccineren tegen baarmoederhalskanker - ouders
donderdag 30 januari 2020 - nu.nl
Meer kinderen ingeënt tegen bof, mazelen, rode hond en HPV (video) - ouders
donderdag 30 januari 2020 - WNL
Maatregelen helpen: vaccinatiegraad opeens weer omhoog - ouders
donderdag 30 januari 2020 - Volkskrant
Baby’s weer iets vaker gevaccineerd tegen bof, mazelen en rode hond - ouders
donderdag 30 januari 2020 - NRC
Meer meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker - ouders
donderdag 30 januari 2020 - Jeugdjournaal
Meer inentingen tegen bof, mazelen, rode hond en baarmoederhalskanker - ouders
donderdag 30 januari 2020 - NOS
Vaccinatie tegen waterpokken: Gezondheidsraad bereidt advies voor - ouders
dinsdag 28 januari 2020 - Nationale Zorggids
Waarom zit de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen nu in het Rijksvaccinatieprogramma? - ouders
dinsdag 28 januari 2020 - Ouders van Nu
Bacterie meningokok eiste in 2019 negen levens - ouders
donderdag 16 januari 2020 - Reformatorisch Dagblad
Negen doden en tientallen zieken door bacterie: ‘Het is echt nog niet over’ - ouders
donderdag 16 januari 2020 - De Stentor
Kinderarts komt in actie tegen bizarre advertentie anti-vaxxers - ouders
woensdag 15 januari 2020 - JOOP
Woede om winactie waarbij zwangere vrouwen blender krijgen als ze zich niet laten vaccineren (video) - ouders
woensdag 15 januari 2020 - WNL
RIVM doet melding om oproep aan zwangere vrouwen niet te vaccineren - ouders
woensdag 15 januari 2020 - LINDA.NL
Gratis blender als je je kind niet vaccineert? Valkenswaards bedrijf krijgt lading kritiek om campagne - ouders
woensdag 15 januari 2020 - BN DeStem
Artsen boos: ‘Gratis blender als je niet vaccineert’ - ouders
dinsdag 14 januari 2020 - LINDA.NL
Absurde’ winactie: gratis blender voor vrouwen die kind niet vaccineren - ouders
dinsdag 14 januari 2020 - AD
Woede om actie: ‘Weiger vaccin tijdens zwangerschap, krijg een blender’ - ouders
dinsdag 14 januari 2020 - RTL Nieuws
Melding RIVM wegens ‘misleidende’ win-actie zwangeren - ouders
dinsdag 14 januari 2020 - Reformatorisch Dagblad
RIVM meldt ‘misleidende oproep’ aan zwangeren die zich niet laten inenten - ouders
dinsdag 14 januari 2020 - NOS
Ellen Dikker over inenten: ‘Waarom wel een paraplu en geen vaccinatie?’ - ouders
maandag 13 januari 2020 - JAN Magazine
Mazelenepidemie in Congo kostte al zeker 6000 levens - ouders
vrijdag 10 januari 2020 - NPO Radio 1
WHO: Meer dan zesduizend doden door mazelenepidemie in Congo - ouders
woensdag 8 januari 2020 - nu.nl
Mazelen in Congo kost vooral jonge kinderlevens: al 6000 peuters overleden - ouders
woensdag 8 januari 2020 - Trouw
Rapport: Vaccineren verplichten slechts beperkt effectief - ouders
zaterdag 21 december 2019 - Reformatorisch Dagblad
‘Verplichte vaccinatie heeft weinig zin’ - ouders
donderdag 19 december 2019 - Tubantia
Hoogleraar over kinkhoestvaccinatie tijdens zwangerschap: ‘Het geeft rust’ - ouders
maandag 16 december 2019 - LINDA.NL
Noodtoestand door mazelen in Samoa verlengd - ouders
zaterdag 14 december 2019 - Metro
Vrouwen krijgen 22-wekenprik tegen kinkhoest aangeboden - ouders
vrijdag 13 december 2019 - Volkskrant
Anti-kinkhoestprik voor zwangere vrouwen biedt baby bescherming - ouders
donderdag 12 december 2019 - NOS
Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen van start: ‘Deze ziekte kan je baby van je afpakken’ - ouders
donderdag 12 december 2019 - Hart van Nederland
Oproep aan zwangeren: ‘Haal kinkhoestvaccin voor veiligheid baby’ - ouders
donderdag 12 december 2019 - RTL Nieuws
Gratis vaccin tegen kinkhoest beschikbaar voor zwangere vrouwen - ouders
donderdag 12 december 2019 - Nationale Zorggids
Gratis vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen - ouders
donderdag 12 december 2019 - LINDA.NL
Zwangere vrouwen kunnen zich gratis laten inenten tegen kinkhoest - ouders
donderdag 12 december 2019 - Margriet
Zwangere vrouwen kunnen vanaf maandag een gratis prik halen tegen kinkhoest - ouders
donderdag 12 december 2019 - VIVA
Gratis kinkhoestvaccin voor zwangere vrouwen - ouders
donderdag 12 december 2019 - Kek Mama
Nieuwe anti-kinkhoestvaccinatie beschermt baby - ouders
donderdag 12 december 2019 - Telegraaf
Ziektes uit Rijksvaccinatieprogramma kwamen in 2018 weinig voor - ouders
maandag 9 december 2019 - Nationale Zorggids
Deelname Rijksvaccinatieprogramma gestabiliseerd - ouders
maandag 9 december 2019 - Pharmaceutisch Weekblad
Collectief falen leidt tot 140.000 mazelendoden - ouders
vrijdag 6 december 2019 - Volkskrant
‘Schandalig’: steeds meer doden door mazelen, wereldwijd slachtoffers - ouders
vrijdag 6 december 2019 - LINDA.NL
Rijksvaccinatieprogramma: stabilisatie in deelname & weinig ziekte - ouders
vrijdag 6 december 2019 - Nationale Onderwijsgids
Mazelen eist 142 duizend levens: wat gaat er mis? - ouders
vrijdag 6 december 2019 - Volkskrant
Vaccinatiegraad tegen mazelen bijna verdrievoudigd op Samoa - ouders
zaterdag 7 december 2019 - NRC
Anti-vaxxer gearresteerd na dodelijke mazelenuitbraak - ouders
zaterdag 7 december 2019 - JOOP
Lege straten Samoa door actie tegen mazelen - ouders
donderdag 5 december 2019 - Reformatorisch Dagblad
Lege straten op Samoa door actie tegen mazelen,: ‘Hele land wordt ingeënt’ - ouders
donderdag 5 december 2019 - De Stentor
Mazelenprik legt Samoa stil, inwoners wachten thuis - ouders
donderdag 5 december 2019 - Het Parool
Mazelenuitbraak verandert ongevaccineerd Samoa in een spookgebied (video) - ouders
donderdag 5 december 2019 - JOOP
WHO: collectief falen leidde tot meer dan 140.000 doden door mazelen - ouders
donderdag 5 december 2019 - NOS
Dodental mazelenuitbraak Samoa loopt op, vooral veel kinderen ziek - ouders
maandag 2 december 2019 - NOS
53 doden door mazelen Samoa, overheid dicht voor vaccinatiecampagne - ouders
maandag 2 december 2019 - NRC
53 doden door mazelenepidemie op Saoma, regering breidt vaccinaties uit - ouders
maandag 2 december 2019 - nu.nl
Vaccinatieangst op Samoa: aantal mazelendoden stijgt naar 53 - ouders
maandag 2 december 2019 - Volkskrant
Al 39 doden door uitbraak mazelen in Samoa - ouders
vrijdag 29 november 2019 - Nederlands Dagblad
Geen ernstige bijwerkingen na Rijksvaccinaties - ouders
woensdag 27 november 2019 - Pharmaceutisch Weekblad
Vaccinatietwijfelaars en polio - ouders
zaterdag 23 november 2019 - Financieel Dagblad
Vaccinatiegraad in Den Haag ook in rijke wijken zorgwekkend laag - ouders
vrijdag 22 november 2019 - AD
Provaccinatieclub wil vrolijke vaccinatiefoto’s - ouders
dinsdag 19 november 2019 - Medisch contact
Tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’ in Rotterdam - ouders
dinsdag 19 november 2019 - Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Marikes zoon (20) stierf in haar armen aan meningokokken - ouders
woensdag 20 november 2019 - Telegraaf
Zijn vaccinaties gevaarlijk? (video’s) - ouders
zondag 17 november 2019 - NPO Focus
Duitse vaccinatieplicht is begrijpelijk, maar een stap te ver - ouders
vrijdag 15 november 2019 - Elsevier
Duitsland voert vaccinatieplicht in op scholen en voor medisch personeel - ouders
donderdag 14 november 2019 - NRC
Verplichte inenting tegen mazelen in Duitsland - ouders
donderdag 14 november 2019 - Radar AVROTROS
‘Online veel onzininformatie over vaccineren’ - ouders
vrijdag 8 november 2019 - Reformatorisch Dagblad
Blokhuis: Vaccinatieconsult Barneveld lichtend voorbeeld - ouders
vrijdag 8 november 2019 - Reformatorisch Dagblad
Kritiek op vaccinatieavond gemeente Barneveld - ouders
donderdag 7 november 2019 - Reformatorisch Dagblad
Gelovig Barneveld wil meer baby’s laten vaccineren, ‘met respect voor overtuiging’ - ouders
donderdag 7 november 2019 - RTL Nieuws
De vaste prik (video) - ouders
woensdag 6 november 2019 - Andere Tijden
Het mazelenvirus blijkt nóg gevaarlijker: immuunsysteem wordt langdurig aangetast - ouders
zaterdag 2 november 2019 - Margriet
‘Gevolgen mazelen groter dan gedacht’ - ouders
vrijdag 1 november 2019 - Radar AVROTROS
Onderzoek toont aan: mazelenvirus gevaarlijker dan gedacht - ouders
vrijdag 1 november 2019 - Libelle
Mazelen nog gevaarlijker dan gedacht: ‘geheugencellen’ gewist - ouders
vrijdag 1 november 2019 - RTL Nieuws
Doorbraak in onderzoek naar mazelen mede dankzij Nederlandse Biblebelt - ouders
vrijdag 1 november 2019 - nu.nl
Mazelen tast immuunsysteem langdurig aan - ouders
donderdag 31 oktober 2019 - Het Parool
Wanneer is het tijd voor de prikplicht? - ouders
vrijdag 18 oktober 2019 - NRC
SP en VVD zijn voor vaccinatieplicht kinderopvang - ouders
woensdag 16 oktober 2019 - Radar AVROTROS
Kinderopvang mag vaccinatie verplichten - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - Reformatorisch Dagblad
VVD en SP komen met eigen prikplan - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - Telegraaf
Vuist van bezorgde vader tegen anti-vaxxers: ‘Stop de gekkies, vaccinaties zijn fantastisch’ - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - Tubantia
Bij ‘rood scenario’ verplicht inenten - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - NRC
Is vaccinatiescheiding bij kinderopvang echt nodig? - ouders
woensdag 16 oktober 2019 - Nederlands Dagblad
Van de Kamer mogen crèches niet-gevaccineerde kinderen straks weigeren - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - Trouw
D66 is kabinet voor met vaccinatiewet - ouders
dinsdag 15 oktober 2019 - Financieel Dagblad
Kinderopvang krijgt recht om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren - ouders
maandag 14 oktober 2019 - RTL Nieuws
Kamer steunt D66-plan voor vaccinatie kinderopvang - ouders
maandag 14 oktober 2019 - De Stentor
RIVM: ondergrens vaccinatie is aan politiek - ouders
maandag 14 oktober 2019 - Nationale Zorggids
Kabinet dubt over rapport vaccinatie - ouders
donderdag 10 oktober 2019 - Reformatorisch Dagblad
Eerst een prik halen in Ahoy én daarna lekker snacken bij de Mac (video) - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - AD
Vaccinatieplicht voor kinderen op crèches voorlopig niet van kracht - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - Radar AVROTROS
Kabinet werkt aan vaccinatieplicht kinderopvang - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - Metro
Kabinet: voorlopig geen verplichte inenting crèches - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - Telegraaf
Kabinet bereidt vaccinatieplicht kinderopvang voor - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - RTL Z
Vaccinatieplicht komt dichterbij als te weinig kinderen worden ingeënt - ouders
woensdag 9 oktober 2019 - Volkskrant
Lied: Kinderziektes (video) - ouders
maandag 7 oktober 2019 - SchoolTV
Ik maak mij ook als vader zorgen als kinderen op opvang niet gevaccineerd zijn - ouders
zaterdag 5 oktober 2019 - AD
KWF: ‘HPV-vaccinatie jongens beschermt hen én meisjes en vrouwen’ - ouders
dinsdag 1 oktober 2019 - Nationale Zorggids
HPV-vaccinatie vanaf 2021 ook voor jongens - ouders
vrijdag 27 september 2019 - NRC
Ook HPV-vaccinatie voor jongens, leeftijd omlaag naar 9 jaar - ouders
vrijdag 27 september 2019 - Volkskrant
Ook jongens worden gevaccineerd tegen HPV-virus - ouders
vrijdag 27 september 2019 - RTL Nieuws
Ook jongens krijgen vanaf 2021 een HPV-vaccinatie - ouders
vrijdag 27 september 2019 - Het Parool
Jongens ook gevaccineerd tegen HPV (radiofragment) - ouders
vrijdag 27 september 2019 - BNR
Jongens vanaf 2021 ook gevaccineerd tegen HPV - ouders
vrijdag 27 september 2019 - Radar AVROTROS
Kim liet haar zoon vaccineren tegen HPV: ‘Zo krijg je het virus de wereld uit’ - ouders
woensdag 19 juni 2019 - RTL Nieuws
Ook jongens krijgen HPV-vaccin: ‘Zo kunnen we het virus langzaam uitroeien’ - ouders
vrijdag 27 september 2019 - RTL Nieuws
Waarom worden nu ook jongens ingeënt tegen het virus dat vooral kanker aan de baarmoederhals kan veroorzaken? - ouders
vrijdag 27 september 2019 - Volkskrant
Ook jongens krijgen vanaf 2021 een HPV-vaccinatie (video) - ouders
vrijdag 27 september 2019 - AD
HPV-vaccinatie is er vanaf 2021 definitief ook voor jongens - ouders
vrijdag 27 september 2019 - nu.nl
Zo belangrijk is het nieuwe kinkhoestvaccin voor zwangere vrouwen - ouders
donderdag 26 september 2019 - Ouders van Nu
Mazelenvaccin werkt ook bij zeer jonge kinderen - ouders
woensdag 25 september 2019 - Medisch contact
In New York mogen niet-gevaccineerde kinderen vanaf deze week niet meer naar school - ouders
woensdag 25 september 2019 - Me to We
Onze baby blootstellen aan ongevaccineerde kinderen? Nee! - ouders
dinsdag 24 september 2019 - Elsevier
Filipijnen vaccineren miljoenen kinderen tegen polio - ouders
dinsdag 24 september 2019 - Medisch contact
Anti-vaccinatieclub volgt inentingstoernee GGD vanuit Harderwijk - ouders
woensdag 18 september 2019 - De Stentor
Twentse kinderopvang verplicht dat personeel zich laat inenten tegen mazelen (radiofragment) - ouders
dinsdag 17 september 2019 - AD
Opnieuw bewezen: geen verband vaccinaties en autisme - ouders
zondag 1 september 2019 - Ouders van Nu
Informeren over bijwerkingen vaccins is plicht - ouders
donderdag 5 september 2019 - Reformatorisch Dagblad
NUcheckt: Onbetrouwbaar onderzoek naar vaccinatie-effect weer verspreid - ouders
woensdag 4 september 2019 - nu.nl
Heet van de naald: ook Pinterest weert foutieve informatie over vaccinaties - ouders
donderdag 29 augustus 2019 - LINDA.NL
Mazelen bezig met opmars, antivaxxers stoppen flyers in tijdschriften - ouders
donderdag 29 augustus 2019 - JOOP
WHO bezorgd: mazelen terug in vier Europese landen - ouders
donderdag 29 augustus 2019 - Telegraaf
Crèchedirecteur die niet-gevaccineerde kinderen weigert, vindt dat eigenlijk de verantwoordelijkheid van de overheid - ouders
woensdag 28 augustus 2019 - EenVandaag
Vraag bij het nieuws: Hoe verplicht kan een vaccinatie zijn? - ouders
zondag 25 augustus 2019 - AD
Niet-gevaccineerde kinderen niet welkom bij opvang: ‘Weigeren mag in individueel geval’ - ouders
donderdag 22 augustus 2019 - Omroep West
Jij bent onderdeel van het Wereldvaccinatieprogramma, wist je dat? - ouders
- Earth Matters
Nieuw licht bij orthodoxe christenen in de ‘bible-belt’: positiever over vaccinaties dan vroeger - ouders
- De Dagelijkse Standaard
Nieuw offensief: kerken, moskeeën en scholen benaderen voor meer vaccinatie - ouders
vrijdag 16 augustus 2019 - De Gelderlander
Meeste mazelenbesmettingen sinds 2006 - ouders
woensdag 14 augustus 2019 - Medisch contact
Vaccineren: ’Ouders, laat je niet leiden door angst’ - ouders
zaterdag 10 augustus 2019 - Telegraaf
Deze crèchedirecteuren krijgen doodsbedreigingen na weigeren niet-gevaccineerde kinderen - ouders
woensdag 31 juli 2019 - LINDA.NL
Den Haag voert ‘aanvalsplan vaccinatie’ uit: mobiele vaccinatieteams moeten vaccinatiegraad doen stijgen - ouders
maandag 29 juli 2019 - Volkskrant
Waarom komen crèches die ongevaccineerde kinderen weigeren niet op voor Berend Botje? - ouders
maandag 29 juli 2019 - Volkskrant
Alien Alberts weigert niet-gevaccineerde kinderen: ‘Mensen zeiden: moordenaar, je vergiftigt kleine kinderen’ - ouders
zondag 28 juli 2019 - Volkskrant
Pieter Slagboom vindt ‘Gods wegen hoger dan die van de mens’ en laat daarom zijn kinderen niet vaccineren - ouders
vrijdag 19 juli 2019 - EenVandaag
‘Mijn ex weet niet dat ik ons kind stiekem laat vaccineren’ - ouders
vrijdag 19 juli 2019 - Vrouw
Wethouders worstelen met vaccinatiegraad in Castricum en Neder-Betuwe - ouders
vrijdag 19 juli 2019 - EenVandaag
Gescheiden stel uit Helmond ruziet bij rechter over inenten dochter (2) - ouders
vrijdag 19 juli 2019 - Eindhovens Dagblad
Gescheiden ouders vechten in rechtszaak over vaccinatie dochter (2) - ouders
donderdag 18 juli 2019 - LINDA.NL
Duitsland voert inentingsplicht mazelen in: vanaf maart moet iedereen zijn ingeënt - ouders
woensdag 17 juli 2019 - AD
Duitsland verplicht inenting tegen mazelen - ouders
woensdag 17 juli 2019 - nu.nl
Duitse kinderen worden verplicht inenting tegen mazelen te halen - ouders
woensdag 17 juli 2019 - LINDA.NL
Duitsland voert inentingsplicht mazelen in - ouders
woensdag 17 juli 2019 - De Telegraaf
Duitsland stelt vaccinatie tegen mazelen verplicht - ouders
woensdag 17 juli 2019 - NRC
Ik was zo’n hoogopgeleide ouder die haar kind niet wilde vaccineren - ouders
donderdag 11 juli 2019 - Vrij Nederland
Lichte daling in aantal besmettingen met meningokokken W - ouders
woensdag 10 juli 2019 - NOS
Opmars dodelijke bacterie meningokok lijkt gestuit sinds inentingscampagne - ouders
woensdag 10 juli 2019 - AD
Opmars dodelijke bacterie meningokok lijkt gestuit - ouders
woensdag 10 juli 2019 - Het Parool
Hoe de keuze om wel of niet te vaccineren vriendschappen en families verscheurt - ouders
woensdag 10 juli 2019 - RTL Nieuws
Inentingscampagne werpt z’n vruchten af: opmars meningokokken lijkt gestuit - ouders
woensdag 10 juli 2019 - LINDA.NL
Aantal doden door meningokokken gedaald - ouders
woensdag 10 juli 2019 - NRC
Forse daling aantal doden door meningokokkenvirus na actieve vaccinatiecampagne - ouders
woensdag 10 juli 2019 - Volkskrant
Minder doden door meningokokken - ouders
woensdag 10 juli 2019 - Trouw
Deze gevaarlijke infectieziekte komt dit jaar in Nederland een stuk minder voor - ouders
woensdag 10 juli 2019 - Margriet
Jongeren worden roekeloos in bed door hpv-prik – Klopt dit wel? - ouders
vrijdag 5 juli 2019 - Volkskrant
Heftig: ‘Onze Tess (0) overleed aan de gevolgen van kinkhoest’ - ouders
woensdag 26 juni 2019 - WIJ à la Mama
RIVM: Landelijke vaccinatiegraad stabiliseert na jaren van daling - ouders
donderdag 4 juli 2019 - nu.nl
Rapport over vaccinatiegraad laat tal van opties open - ouders
dinsdag 2 juli 2019 - Reformatorisch Dagblad
‘Maak als gastouder afspraken over vaccinatie’ - ouders
dinsdag 2 juli 2019 - Reformatorisch Dagblad
‘Waarom niet nu al verplicht vaccineren op kinderdagverblijven?’ - ouders
dinsdag 2 juli 2019 - NRC
Mazelenuitbraak Urk: bange ouders, drukte op extra spreekuren - ouders
dinsdag 2 juli 2019 - RTL Nieuws
Commissie: ’Overheid moet wetgeving voor vaccinatieplicht voorbereiden’ - ouders
maandag 1 juli 2019 - De Telegraaf
Advies: niet-ingeënte kinderen niet welkom bij opvang als vaccinatiegraad nog verder daalt - ouders
maandag 1 juli 2019 - De Volkskrant
Advies: meer voorlichting, vaccinatieplicht als uiterst middel - ouders
maandag 1 juli 2019 - RTL Nieuws
Adviesrapport: volksgezondheid belangrijker dan persoonlijke afweging vaccinaties - ouders
maandag 1 juli 2019 - Het Parool
Advies: nu geen vaccinatieplicht nodig - ouders
maandag 1 juli 2019 - Nederlands Dagblad
Advies: nog geen vaccinatieplicht in kinderopvang nodig - ouders
maandag 1 juli 2019 - NRC
‘Maak vaccinatie verplicht voor toegang tot kinderopvang’ - ouders
maandag 1 juli 2019 - Trouw
Meer gevallen van mazelen in Urk, GGD spreekt van lokale uitbraak - ouders
maandag 1 juli 2019 - NOS
Mazelenuitbraak urk groter dan gedacht - ouders
maandag 1 juli 2019 - AD
Niet-ingeënte kinderen weg bij kinderopvang - ouders
maandag 1 juli 2019 - Metro Nieuws
Nieuw geval van mazelen in Urk - ouders
maandag 1 juli 2019 - Reformatorisch Dagblad
Hoe opa kanker kreeg en waarom je je zoon moet laten vaccineren - ouders
maandag 1 juli 2019 - Me to We
’Niet inenten is na-oorlogse decadentie’ - ouders
maandag 1 juli 2019 - De Telegraaf
Gert-Jan Segers over vaccineren: ‘God heeft ons die wetenschap gegeven’ (radiofragment) - ouders
maandag 1 juli 2019 - NPO Radio 1
Nieuw geval van mazelen op Urk, vervroegde vaccinatie op Urk en Tollebeek - ouders
maandag 1 juli 2019 - AD
‘Kritieke ondergrens en verplichte inenting kinderopvang’ (radiofragment) - ouders
maandag 1 juli 2019 - BNR
Blokhuis: Uitbraak mazelen Urk geen aanleiding voor verplichting vaccinatie - ouders
vrijdag 28 juni 2019 - AD
Vaccineren tegen rotavirus beschermt jonge kinderen - ouders
woensdag 26 juni 2019 - NRC
Mazelen vastgesteld bij 9 kinderen en een volwassene op Urk - ouders
dinsdag 25 juni 2019 - NRC
Mazelenpatiënten in Urk weer beter - ouders
dinsdag 25 juni 2019 - Reformatorisch Dagblad
Mazelen op Urk: volwassene en 9 kinderen besmet - ouders
dinsdag 25 juni 2019 - RTL Nieuws
Mazelen vastgesteld in Urk: negen kinderen en een volwassene - ouders
dinsdag 25 juni 2019 - NOS
Tien gevallen van mazelen op Urk, maar volgens GGD ‘geen uitbraak’ - ouders
dinsdag 25 juni 2019 - nu.nl
Daling vaccinatiegraad kinderen gestopt, maar minister hangt vlag niet uit - ouders
maandag 24 juni 2019 - LINDA.NL
Echtpaar uit Bemmel houdt baby thuis uit angst voor besmetting met de mazelen - ouders
maandag 24 juni 2019 - BN DeStem
Aantal vaccinaties daalt niet langer - ouders
maandag 24 juni 2019 - De Telegraaf
Vaccinatiegraad stabiliseert, maar blijft te laag - ouders
maandag 24 juni 2019 - NOS
Vaccinatiegraad lijkt weer licht te stijgen - ouders
maandag 24 juni 2019 - Reformatorisch Dagblad
De vaccinatiegraad is niet verder gedaald - ouders
maandag 24 juni 2019 - NRC
Vaccinatiegraad licht gestegen, maar kabinet is nog niet tevreden - ouders
maandag 24 juni 2019 - RTL Nieuws
Vaccinatiegraad kinderen daalt niet verder - ouders
maandag 24 juni 2019 - Kassa
Vaccinatiegraad daalt niet meer - ouders
maandag 24 juni 2019 - Nederlands Dagblad
RIVM opgelucht: tij lijkt gekeerd voor dalende vaccinatiegraad - ouders
maandag 24 juni 2019 - De Volkskrant
‘Volksgezondheid in Europa in het geding door twijfels over vaccins’ - ouders
donderdag 20 juni 2019 - nu.nl
Wie neemt voortouw in dialoog over vaccinaties? - ouders
maandag 24 juni 2019 - De Telegraaf
Advies: vaccineer ook jongens tegen HPV - ouders
woensdag 19 juni 2019 - De Telegraaf
Gezondheidsraad: vaccinatiegraad tegen HPV-virus moet omhoog - ouders
woensdag 19 juni 2019 - NRC
Gezondheidsraad: Ook jongens inenten tegen HPV-virus - ouders
woensdag 19 juni 2019 - Het Parool
Advies: ‘Vaccineer ook jongens tegen HPV via Rijksvaccinatieprogramma’ - ouders
woensdag 19 juni 2019 - LINDA.NL
‘Jongens zouden ook HPV-prik moeten krijgen’ - ouders
woensdag 19 juni 2019 - Vrouw
Waarom zijn mensen sceptisch over het nut van vaccins? - ouders
woensdag 19 juni 2019 - NRC
Is een extra prik voor jongens zinvol in tijden van vaccinatiescepsis? - ouders
- De Volkskrant
Gezondheidsraad: ook jongens inenten tegen HPV - ouders
woensdag 19 juni 2019 - RTL Nieuws
‘Bij jongens treden allerlei vormen van kanker op door HPV-virus’ - ouders
woensdag 19 juni 2019 - BN DeStem
Advies: Vaccineer ook jongens tegen HPV - ouders
woensdag 19 juni 2019 - Reformatorisch Dagblad
Kinderartsen: op reis zonder vaccinatie is ook binnen Europa een probleem - ouders
maandag 17 juni 2019 - EenVandaag
Met een vaccinatie ben je beschermd, en bescherm je anderen - ouders
woensdag 15 mei 2019 - UMCG
Eén op de drie ouders vertrouwt info RIVM over inenten niet - ouders
vrijdag 14 juni 2019 - AD
Mazelenepidemie breekt uit in Congo: al 1.500 doden - ouders
dinsdag 11 juni 2019 - NRC
Kidsrights wil verplichte inenting mazelen - ouders
dinsdag 14 mei 2019 - Reformatorisch Dagblad
Bernadette verloor haar dochter (7) aan meningokokken B: ‘Een deel van mij is weg’ - ouders
dinsdag 14 mei 2019 - LINDA.NL
Kinderziektes kun je als volwassene ook nog krijgen, en zo onschuldig zijn ze niet - ouders
woensdag 15 mei 2019 - Trouw
Kindje in Leiden besmet met mazelen - ouders
donderdag 16 mei 2019 - Volkskrant
Baby op Leids kinderdagverblijf heeft mazelen - ouders
donderdag 16 mei 2019 - NOS
Verplicht laten vaccineren is een schijnoplossing - ouders
vrijdag 17 mei 2019 - NRC
Aantal waargenomen gevallen van mazelen in VS blijft stijgen - ouders
maandag 20 mei 2019 - nu.nl
Beter inzicht in ziektelas van infectieziekten met DALY-berekening - ouders
woensdag 22 mei 2019 - Nationale Zorggids
Leerling Oudehoven Gorinchem besmet door meningokokkenbacterie - ouders
donderdag 23 mei 2019 - De Stern
Staatssecretaris noemt homeopathisch vaccineren onacceptabel; toch treedt Inspectie niet op - ouders
donderdag 23 mei 2019 - De Monitor
Schrijven over en niet praten met anti-vaxxers is slechts deel van het verhaal - ouders
vrijdag 24 mei 2019 - Trouw
‘Alstublieft, haal uw kennis uit serieuze bronnen en laat uw kinderen vaccineren’ - ouders
maandag 27 mei 2019 - De Limburger
Kinder- en jeugdartsen: Onbegrijpelijk dat ‘nepnieuws’ over homeopathische vaccinatie niet wordt aanpakt - ouders
maandag 27 mei 2019 - De Monitor
Zorgverzekeraars: homeopathie geen alternatief voor Rijksvaccinatieprogramma - ouders
woensdag 29 mei 2019 - Zorgverzekeraars Nederland
Bof-virus ontdekt bij Radboud-student in Nijmegen - ouders
vrijdag 31 mei 2019 - AD
Jan Peter Rake; kinderarts aan het vaccinatiefront, voelde zich lang een roepende in de woestijn - ouders
zaterdag 1 juni 2019 - Dagblad van het Noorden
Reisadvies: Is Dubai een veilig vakantieland? - ouders
woensdag 5 juni 2019 - Reisgraag.nl
Grote opvangorganisatie gaat als eerste kinderen zonder inenting wegsturen - ouders
dinsdag 30 april 2019 - NOS
Mazelenuitbraak in Los Angeles meer dan duizend mensen in quarantaine - ouders
zaterdag 27 april 2019 - Trouw
“Vaccineren niet alleen een prik zetten. Het is een medische handeling daar hoort een goed gesprek bij” - ouders
vrijdag 26 april 2019 - GGD GHOR
Vaccineren ja of nee: kinderlevens versus het grote gelijk - ouders
vrijdag 26 april 2019 - BN DeStem
‘Aan een prik gaat niemand dood, aan mazelen wel’ - ouders
donderdag 25 april 2019 - AD
Recordaantal gevallen van mazelen waargenomen in Verenigde Staten - ouders
donderdag 25 april 2019 - nu.nl
170 miljoen kinderen onder de tien niet ingeënt tegen mazelen - ouders
donderdag 25 april 2019 - JOOP
De mazelen zijn terug in Amerika, dit is hoe de ‘uitgeroeide’ ziekte kon terugkeren (video) - ouders
donderdag 25 april 2019 - Eva Jinek
Krijg de mazelen! - ouders
woensdag 24 april 2019 - NRC
Deze generatie heeft nooit gezien wat voor impact mazelen en rodehond hebben (video) - ouders
woensdag 24 april 2019 - WNL
‘Voor vrijblijvendheid is het te laat (video)’ - ouders
zaterdag 20 april 2019 - Telegraaf
Wil je je kind niet laten vaccineren dan moet je in Utrecht op tweede gesprek - ouders
zaterdag 20 april 2019 - AD
New York mag ouders verplichten hun kind te vaccineren tegen mazelen - ouders
vrijdag 19 april 2019 - NOS
‘Ouders moeten alert zijn na Haagse mazelenuitbraak’ - ouders
vrijdag 19 april 2019 - AD
Maak vaccinaties tegen infectieziektes verplicht - ouders
vrijdag 19 april 2019 - NRC
‘Vaccinatie tegen meningokokken stelt geen fuck voor, maar ik wil ‘m wel hebben’ - ouders
vrijdag 19 april 2019 - Brabants Dagblad
Ouders eisen vaccinatie tegen meningokokken B: ‘Door een zo’n prikje was Sammie waarschijnlijk nog bij ons geweest’ - ouders
donderdag 18 april 2019 - Volkskrant
Vaccineren: feiten en fabels - ouders
donderdag 17 november 2016 - RTL Nieuws
‘Niet-gevaccineerde kinderen niet langer welkom op kinderdagverblijf’ (video) - ouders
donderdag 18 april 2019 - RTL Nieuws
VVD wil onderzoek naar korten kindgebonden toeslag bij niet- vaccinerende ouders (video) - ouders
donderdag 18 april 2019 - WNL
Vaccineer je kind of regel je eigen opvang - ouders
donderdag 18 april 2019 - Skipr
Pas in het najaar besluit over weigeren niet gevaccineerde kinderen op crèche (video) - ouders
donderdag 18 april 2019 - De Gelderlander
Het verdient de voorkeur vaccinatie verplicht te stellen voor alle kinderdagverblijven - ouders
donderdag 18 april 2019 - Volkskrant
Vaccinatiebeleid verdeelt Kamer: moet het kabinet verplichten of voorlichten - ouders
donderdag 18 april 2019 - Volkskrant
Column: van Biblebelt tot Klaverbubbel - ouders
woensdag 17 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Lagere vaccinatiegraad bij kinderen met autisme - ouders
woensdag 17 april 2019 - Vakblad Vroeg
Huisartsen alert op de bof - ouders
woensdag 17 april 2019 - Telegraaf
Mensen van deze leeftijd lopen het meeste risico op mazelen - ouders
woensdag 17 april 2019 - Margriet
Weigerbeleid rond vaccinaties bij crèches is juridisch niemandsland - ouders
dinsdag 16 april 2019 - Trouw
‘Voor Daniël is het te laat, stop die nutteloze discussie over wel of niet vaccineren!’ - ouders
dinsdag 16 april 2019 - Catharina Ziekenhuis
Meer mazelen in Noord-Brabant maar ‘te vroeg om te spreken van trend’ - ouders
dinsdag 16 april 2019 - Brabants Dagblad
Overheid, weeg ook optiewaardes mee bij de koop van vaccins - ouders
dinsdag 16 april 2019 - Volkskrant
Waarom sommigen vaccineren erger vinden dan niks doen - ouders
dinsdag 16 april 2019 - NRC
Waarom scholen met religie belasten - ouders
maandag 15 april 2019 - Telegraaf
Geertje heeft geen goed woord over voor anti-vaxxers: Ik heb mijn kind van de crèche gehaald - ouders
maandag 15 april 2019 - Vrouw
Dit moet je weten over de mazelen - ouders
maandag 15 april 2019 - Telegraaf
Moet je je nou wel of niet laten vaccineren (radiofragment) - ouders
maandag 15 april 2019 - FunX
Hoe weet je of je veilig bent tegen mazelen? - ouders
maandag 15 april 2019 - RTL Nieuws
Meer besmettingen met mazelen, soms vals alarm - ouders
maandag 15 april 2019 - NRC
Aantal besmettingen mazelen wereldwijd in jaar tijd verviervoudigd - ouders
maandag 15 april 2019 - Nieuw Space
Kies niet voor schijnveiligheid: zonder vaccinatie geen kinderopvang. - ouders
zondag 14 april 2019 - Volkskrant
Te gek voor woorden dat anti-vaxxers zoveel gevaar kunnen veroorzaken - ouders
zaterdag 13 april 2019 - Telegraaf
‘De prik neem je niet alleen voor jezelf, ook voor anderen’ (video) - ouders
zaterdag 13 april 2019 - Kijk NPO3
Ruim honderd kinderdagverblijven weigeren kinderen zonder vaccinaties - ouders
zaterdag 13 april 2019 - Trouw
Angst voor vaccins botst met geloof in voorzienigheid - ouders
zaterdag 13 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Dagverblijven weigeren niet-gevaccineerde kinderen toe te laten - ouders
zaterdag 13 april 2019 - WNL
Vaccinatiegraad moet snel omhoog, risico op doden neemt snel toe (video) - ouders
zaterdag 13 april 2019 - WNL
Laat refo bezwaar tegen inenten eenduidig aan anderen uitleggen - ouders
zaterdag 13 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Tientallen kinderdagverblijven weigeren niet-gevaccineerde kinderen - ouders
zaterdag 13 april 2019 - NOS
Er moeten maatregelen komen tegen die malle prikweigeraars - ouders
vrijdag 12 april 2019 - BN DeStem
RIVM onderzoekt wat de ondergrens van de vaccinatiegraad is - ouders
vrijdag 12 april 2019 - Radar AVROTROS
De meningen zijn verdeeld: dit vinden jullie van kinderen verplicht vaccineren - ouders
vrijdag 12 april 2019 - LINDA.NL
Niemand mag iemand dwingen tot vaccinatie - ouders
vrijdag 12 april 2019 - NRC
Waarom NRC een advertentie weigerde tegen vaccinatie tussen de tuinmeubels - ouders
vrijdag 12 april 2019 - NRC
Staatssecretaris Blokhuis over vaccinatieplicht: ‘Het zou een nederlaag zijn’ (radiofragment) - ouders
vrijdag 12 april 2019 - EenVandaag
Blokhuis: Advies dwangmaatregelen vaccinatie in voorjaar 2020 - ouders
donderdag 11 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Terry heeft meningokokken: ‘Ik kan bijna niks meer’ - ouders
donderdag 11 april 2019 - SevenDays
Kabinet gaat verplichte vaccinatie onderzoeken: ‘Uiterste maatregel’ - ouders
donderdag 11 april 2019 - RTL Nieuws
Het mazelenvirus is terug, en het blijkt niet zo onschuldig als gedacht - ouders
donderdag 11 april 2019 - Trouw
Marjolein verloor haar baby aan kinkhoest: “Ze heeft een week in het ziekenhuis gelegen, maar het mocht allemaal niet baten” - ouders
woensdag 10 april 2019 - Damespraatjes.nl
Van Ark: Aanpak mazelen kost tijd - ouders
woensdag 10 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Uitbraak van bof in drie studentenhuizen Utrecht - ouders
woensdag 10 april 2019 - NOS
Hoogleraar: ‘Extra vaccinaties kunnen levens redden’ - ouders
woensdag 10 april 2019 - Volkskrant
Politiek front tegen vaccinatie weigeraars wordt steeds breder - ouders
woensdag 10 april 2019 - Trouw
Meningokokken: waarom worden volwassenen niet ingeënt? - ouders
woensdag 10 april 2019 - BN DeStem
Op bezoek in joodse wijk New York waar 228 mensen mazelen hebben (video) - ouders
woensdag 10 april 2019 - NOS
Kabinet wil vaccinatieplicht onderzoeken - ouders
dinsdag 9 april 2019 - BN DeStem
Inwoners Brooklyn verplicht tot vaccineren na mazelenuitbraak - ouders
dinsdag 9 april 2019 - NRC
Mazelenuitbraak of niet, de crèche moet een niet-ingeënt kind voorlopig accepteren - ouders
dinsdag 9 april 2019 - Trouw
Terry doodziek door meningokokkenbacterie (video) - ouders
dinsdag 9 april 2019 - AT5
Blokhuis over vaccinatie: God geeft ons de instrumenten - ouders
dinsdag 9 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Slim of ongezond? Ook in de klas is discussie over inenten - ouders
dinsdag 9 april 2019 - NRC
Vierde kind blijkt besmet met mazelen op Haagse crèche - ouders
maandag 8 april 2019 - nu.nl
Biblebelt verliest het patent op een lage vaccinatiegraad - ouders
maandag 8 april 2019 - Reformatorisch Dagblad
Inenten is naastenliefde - ouders
maandag 8 april 2019 - Telegraaf
Paul Blokhuis: vaccineren is daad van naastenliefde - ouders
maandag 8 april 2019 - Nederlands Dagblad
Inenting vergeten? Den Haag wil dat je die volgende dag alsnog kunt krijgen - ouders
vrijdag 5 april 2019 - AD
Niet vaccineren en het gaat mis; eigen schuld, dikke bult? - ouders
vrijdag 5 april 2019 - Franska.nl
Het weigeren van vaccinatie is geen individuele keuze maar een keuze die iedereen in gevaar brengt - ouders
vrijdag 5 april 2019 - Volkskrant
Ouders bezorgd na mazelenuitbraak Haagse crèche: ‘Hoeveel kinderen zijn ingeënt?’ - ouders
vrijdag 5 april 2019 - RTL Nieuws
‘Kinderdagverblijven Brabant weigeren niet-gevaccineerde kinderen’ - ouders
vrijdag 5 april 2019 - nu.nl
Den-Haag in spagaat na uitbraak van mazelen - ouders
woensdag 3 april 2019 - AD
Twee mazelenkinderen hadden prik niet gehaald - ouders
woensdag 3 april 2019 - Telegraaf
Mazelenvirus rukt op in Nederland - ouders
woensdag 3 april 2019 - Het Parool
Nynke de Jong over (eventueel) niet-ingeënte kinderen in klas van zoon - ouders
woensdag 3 april 2019 - LINDA.NL
Meer Nederlanders met mazelen door uitbraken in Europa - ouders
woensdag 3 april 2019 - NRC
Dit moet je als ouder weten over mazelen en vaccinaties op de kinderopvang - ouders
woensdag 3 april 2019 - Volkskrant
Wat weten we tot nu toe over de mazelenuitbraak op Haags kinderdagverblijf? - ouders
dinsdag 2 april 2019 - AD
Wat zijn de mazelen precies? - ouders
dinsdag 2 april 2019 - AD
Mazelenuitbraak op Haagse crèche: hoe gevaarlijk is dat? - ouders
dinsdag 2 april 2019 - nu.nl
GGD onderzoekt personen in omgeving van Haagse kinderen met mazelen - ouders
dinsdag 2 april 2019 - nu.nl
D66 wil haast met vaccinatiewet na uitbraak crèche - ouders
dinsdag 2 april 2019 - Het Parool
Mazelen-noodtoestand in de VS: niet ingeënt, dan ook niet naar buiten - ouders
dinsdag 2 april 2019 - Volkskrant
Gemeenten werken samen omdat te weinig kinderen zich laten vaccineren - ouders
donderdag 28 maart 2019 - AD
Marjolein: Mijn baby overleed aan de gevolgen van kinkhoest - ouders
donderdag 28 maart 2019 - Vrouw
Britt (17) overleed bijna aan meningokokken en kent als geen ander het belang van inenten - ouders
donderdag 28 maart 2019 - Omroep Brabant
Meningokokken B niet in Rijksvaccinatieprogramma - ouders
donderdag 28 maart 2019 - RTL Nieuws
Inenten of niet? Uitbraak van kinkhoest is ‘wake-up call’ voor Texaanse politici - ouders
woensdag 27 maart 2019 - AD
Vaccinatiealliantie moet vaccinatiebereidheid verhogen - ouders
vrijdag 22 maart 2019 - Nederlands Huisartsen Genootschap
Vaccinatieoverleg moet communicatie verbeteren - ouders
vrijdag 22 maart 2019 - Kassa
Staatssecretaris: stop promotie van anti-vaccinatieboeken - ouders
maandag 18 maart 2019 - AD
Staatssecretaris wil dat Bol.com stopt met aanprijzen antivaccinatieboeken - ouders
zaterdag 16 maart 2019 - Volkskrant
Kabinet: Bol.com moet anti-vaccinatieboeken weghalen - ouders
zaterdag 16 maart 2019 - WNL
Blokhuis wil ban op antivaccinatieboek - ouders
zaterdag 16 maart 2019 - Het Parool
Kinderen krijgen les over prik tegen baarmoederhalskanker - ouders
maandag 11 maart 2019 - Jeugdjournaal
Eerste grote HPV-prikdag: speciale les moet vaccinactiegraad doen opkrikken - ouders
maandag 11 maart 2019 - NOS
Dijkhoff wil vaccineren verplichten als vaccinatiegraad verder zakt - ouders
zondag 10 maart 2019 - WNL
Kinderen niet ingeënt? Dan zijn ze niet welkom op het feestje - ouders
zondag 10 maart 2019 - Trouw
Nog meer bewijs dat vaccin- autismemythe niet klopt - ouders
vrijdag 8 maart 2019 - Medisch contact
Onderzoek wijst uit: geen link tussen vaccinaties en autisme - ouders
donderdag 7 maart 2019 - Margriet
Facebook wil desinformatie over vaccinaties tegengaan - ouders
donderdag 7 maart 2019 - NRC
Vaccineer beter, niet zozeer meer - ouders
donderdag 21 februari 2019 - Trouw
18.000 tieners zien af van vaccinatie tegen meningokokken - ouders
vrijdag 15 februari 2019 - Trouw
Geldstraffen voor vaccinatieweigeraars? ‘Win het vertrouwen terug’ - ouders
vrijdag 15 februari 2019 - NPO Radio 1
Bestrijd vaccinatieangst niet met dwang maar met argumenten - ouders
donderdag 14 februari 2019 - Trouw
Italiaanse krant over een schokkende analyse van inhoudsstoffen vaccins - ouders
dinsdag 12 februari 2019 - Earth Matters
Scholiere uit Gouda overleden aan besmettelijke meningokokkenziekte - ouders
dinsdag 5 februari 2019 - NOS
‘Vaccinweigering is veel meer dan slechte framing’ - ouders
dinsdag 29 januari 2019 - Volkskrant
Vaccinatie-experts: ‘Nederland laat gezondheidswinst liggen’ - ouders
maandag 21 januari 2019 - NOS
Staatssecretaris Blokhuis: daling vaccinatiegraad zet niet door - ouders
vrijdag 18 januari 2019 - Volkskrant
Amber, Noa en Daniël waren kerngezond. Ze overleden door meningokokken - ouders
zondag 30 december 2018 - NRC
Meningokokkenvaccinatie: tegen C en W wel, tegen B niet - ouders
woensdag 19 december 2018 - NRC
Gezondheidsraad: één vaccinatie minder tegen kinkhoest - ouders
woensdag 19 december 2018 - NRC
Nee, je krijgt geen autisme van vaccinaties - ouders
zaterdag 15 december 2018 - NPO Radio 1, Brabants Dagblad
Handel in het belang van het kind - ouders
donderdag 13 december 2018 - Brabants Dagblad
Gezondheidsraad buigt zich deze maand over vaccin meningkokokken B - ouders
maandag 10 december 2018 - Nationale Zorggids
Moet meningokokken B ook in het vaccinatieprogramma? - ouders
vrijdag 7 december 2018 - NOS
Je kind laten vaccineren: deze ouders leggen uit waarom ze het wel/niet doen - ouders
- VIVA
Jacquelines dochter 18 overleed aan meningokokken - ouders
donderdag 29 november 2018 - Telegraaf
Afgedekte stopcontacten en een kinderslot op de keukenkastjes, maar wel een kind blootstellen aan vermijdbare, dodelijke ziekten - ouders
vrijdag 23 november 2018 - De Volkskrant
Arts heeft training nodig voor gesprek over vaccineren - ouders
woensdag 21 november 2018 - Nederlands Dagblad
‘Verplichte vaccinatie is optie als vaccinatiegraad verder daalt’ (radio) - ouders
woensdag 21 november 2018 - BNR
Blokhuis kiest bij vaccinatie voor dialoog in plaats van dwang - ouders
dinsdag 20 november 2018 - Reformatorisch Dagblad
Verplichte voorlichting over vaccineren, is dat voldoende? - ouders
dinsdag 20 november 2018 - Vrouw
Vaccinatieweigeraars krijgen uitnodiging voor gesprek - ouders
dinsdag 20 november 2018 - NOS
‘Laat je vaccineren tegen meningokokken’, zegt paralympische sporter - ouders
zondag 18 november 2018 - Omroep Gelderland
Je wandelt binnen en 1,5 uur later ben je dood - ouders
zaterdag 17 november 2018 - NPO Radio 1
Ruim 40.000 meningokokkenvaccins besteld bij apothekers - ouders
vrijdag 16 november 2018 - NOS
Dokter Rutger over de symptomen en gevolgen van meningokokken - ouders
donderdag 15 november 2018 - Libella TV
‘Vaccinatieprogramma van de overheid moet op de schop’ - ouders
maandag 12 november 2018 - EenVandaag
“Vaccineren is niet ‘best veilig’, het is volstrékt veilig” - ouders
dinsdag 6 november 2018 - RTV Utrecht
Vaccineren of niet? Steeds minder kinderen worden ingeënt - ouders
dinsdag 6 november 2018 - RTL Late Night
Lilianne Ploumen over vaccineren - ouders
zondag 4 november 2018 - NPO Radio 1
Massale inenting tegen gevaarlijke meningokokken variant (radio, tv) - ouders
woensdag 31 oktober 2018 - RTV Rijnmond
Vierduizend tieners worden in Ahoy ingeënt tegen meningokokken W - ouders
woensdag 31 oktober 2018 - nu.nl
In de rij voor meningokokken-vaccinatie: ‘Er is veel ongerustheid’ (video) - ouders
woensdag 31 oktober 2018 - Editie NL
Arne en Sylvie verloren hun dochtertje aan kinkhoest. ‘Ze werd in leven gehouden door een machine’ - ouders
maandag 29 oktober 2018 - De Monitor
Oud-topwetenschapper RIVM: haal HPV-prik uit vaccinatieprogramma - ouders
donderdag 25 oktober 2018 - Volkskrant
Vijf horrorverhalen over vaccins tegen het licht en ontkracht - ouders
donderdag 25 oktober 2018 - Volkskrant
Juist wel of juist niet vaccineren? - ouders
dinsdag 23 oktober 2018 - Nieuwsredactie FHJ
Homeopathische vaccinaties: geen enkel bewijs dat het werkt - ouders
dinsdag 23 oktober 2018 - NPO Radio 1
Kinderartsen willen actie van inspectie tegen homeopathisch ‘vaccineren’ - ouders
dinsdag 23 oktober 2018 - De Monitor
Zorgen om homeopathisch alternatief voor vaccineren - ouders
donderdag 23 mei 2019 - De Monitor
Dodelijke bacterie rukt op in Nederland: 11 doden, 57 ernstig zieken - ouders
maandag 22 oktober 2018 - AD
Voor de zekerheid prikken tegen meningokokken - ouders
zondag 21 oktober 2018 - NRC
Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeopaten - ouders
vrijdag 19 oktober 2018 - De Monitor
Wetsvoorstel vaccinatie hard nodig voor veiligheid kinderen - ouders
vrijdag 19 oktober 2018 - Trouw
‘Vaccin een van de belangrijkste ontdekkingen uit de medische wetenschap’ - ouders
donderdag 18 oktober 2018 - Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Duizenden kinderen krijgen prik in Ahoy - ouders
donderdag 18 oktober 2018 - AD
Jill (16): Die 3 meisjes hebben nu een grotere kans op baarmoederhalskanker - ouders
woensdag 17 oktober 2018 - Vrouw
‘Ik zou er niet mee zitten als mensen niet meer vaccineren door mijn boeken’ - ouders
woensdag 17 oktober 2018 - De Monitor
Jeugdartsen vragen niet-gevaccineerde jongeren om besluit te heroverwegen - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - NPO Radio 1
Jeugdartsen sturen brief om niet ingeënte jongeren alsnog aan te sporen tot vaccinatie - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - Volkskrant
Van der Staaij: ‘Inenten 16-jarigen niet achter de rug van ouders regelen’ (video) - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - WNL
Jeugdartsen sporen zestienjarigen aan zich te laten vaccineren - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - nu.nl
De 16-jarige moet zelf beslissen over vaccinaties, niet de ouders - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - Trouw
Jeugdartsen willen niet-gevaccineerde jongeren oproepen - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - De Monitor
Homeopaten niet scheutig met informatie over homeopathisch ‘vaccineren’ - ouders
vrijdag 12 oktober 2018 - De Monitor
Vaccinaties? Gezond eten? Geef mensen een ‘nudge’ in de goede richting, zegt deze hoogleraar - ouders
zondag 7 oktober 2018 - Volkskrant
Een bakfietsmoeder die haar kind niet wil laten inenten heeft geen boodschap aan extra kennis - ouders
vrijdag 5 oktober 2018 - Volkskrant
Schoolmeisjes doodsbang: ‘Tranen in mijn ogen’ - ouders
vrijdag 5 oktober 2018 - Trouw
Meningokokken vaccinatie voor tieners in Enschede: ‘jezelf beschermen’ - ouders
vrijdag 5 oktober 2018 - Tubantia
Run op meningokokken vaccins in Castricum na besmetting op middelbare school - ouders
vrijdag 5 oktober 2018 - NH Nieuws
Leerling in Castricum besmet met meningokokken - ouders
vrijdag 5 oktober 2018 - Trouw
Australië bijna vrij van baarmoederhalskanker - ouders
donderdag 4 oktober 2018 - FAQT
Interview Prettig Weekend (2.15.00 uur) - ouders
zaterdag 29 september 2018 - RTV Ridderkerk
Waarom worden tieners juist nu ingeënt tegen de meningokokken (video) - ouders
vrijdag 21 september 2018 - nu.nl
‘Moet ik mijn kind wel of niet laten vaccineren?’ - ouders
woensdag 19 september 2018 - Ouders van Nu
Waarom ik twijfels ad over vaccineren maar het toch heb gedaan - ouders
dinsdag 18 september 2018 - Me to We
Arts: ‘Wie zonder oproep een meningokokken-inenting wil, moet echt rondbellen’ (artikel en radio) - ouders
maandag 17 september 2018 - RTV Rijnmond
‘Ik wil inenting voor mijn tweeling van 13’ - ouders
vrijdag 14 september 2018 - Telegraaf
Vijf lezersvragen over de meningokokken - ouders
vrijdag 14 september 2018 - EenVandaag
Belang van vaccineren krijgt een gezicht - ouders
dinsdag 11 september 2018 - Telegraaf
Mike (18) was kansloos tegen de meningokokkenbacterie - ouders
dinsdag 11 september 2018 - Omroep Gelderland
‘Ontzettend geluk dat ik er nog ben’, vrouw uit Arnhem roept op om te vaccineren - ouders
dinsdag 11 september 2018 - Omroep Gelderland
Is zo’n vaccin niet vooral voordelig voor de industrie? - ouders
maandag 10 september 2018 - Volkskrant
Kinderen krijgen les over prik tegen baarmoederhalskanker - ouders
maandag 11 maart 2019 - Jeugdjournaal
Lees meer