Zoek op trefwoord

Wanneer krijg ik de uitnodiging voor deze prik?

De uitnodiging valt ongeveer 2 weken voor de vaccinatiedag op jouw deurmat.

Ik wil of hoef niet (meer) gevaccineerd worden, hoe kan ik me afmelden?

Ga je geen prik halen omdat je hem al hebt gehaald bij de huisarts, GGD of het CJG? Laat dit dan weten aan het RIVM regiokantoor. Je kunt je vaccinatie met je naam, burgerservicenummer (BSN) en de datum waarop de prik is gegeven doorgeven via de contactpagina van het RIVM. Ook als je de prik niet wilt, kun je dit doorgeven aan het RIVM. Je wordt dan niet meer uitgenodigd. Heb je hier nog vragen over? We geven je graag antwoord en advies.

Ik twijfel of ik de vaccinatie wil. Kan ik hier meer informatie over krijgen?

Op deze website vind je meer informatie over de verschillende vaccinaties en het Rijksvaccinatieprogramma. Ook op de website van het RIVM staat meer informatie. Je kan ook altijd met ons contact opnemen. Wij geven je graag antwoord en advies. Ook kunnen wij je doorverwijzen voor een persoonlijk gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het CJG bij jou in de buurt. 

Mag ik mijn broers en zussen, die ook gevaccineerd moeten worden, meenemen naar de vaccinatiedag?

Ja, maar wel alleen wanneer zij voor dezelfde vaccinatiedag zijn uitgenodigd om de HPV en/of MenACWY-vaccinatie te halen. 

Ik moet, naast de HPV- en MenACWY-vaccinatie, nog een andere vaccinatie hebben. Kan ik die tegelijkertijd krijgen?

Nee, op de priklocaties hebben we alleen de HPV en MenACWY-vaccinatie beschikbaar. Heb je andere vaccinaties nodig, neem dan contact met ons op. We maken dan een afspraak op een CJG-locatie bij jou in de buurt.

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor de MenACWY-vaccinatie, maar moet ook nog de prik tegen HPV krijgen. Kan ik die prikken tegelijk krijgen?

Ja, dat kan. Neem de oproepkaarten van beide vaccinaties mee. We vaccineren je dan zowel tegen de meningokokkenziekte als het humaan papillomavirus (HPV). Kun je een oproepkaart niet meer vinden, geef dit dan bij de ingang aan. Onze medewerkers van de administratie helpen je dan verder. 

Ik durf me niet in een grote ruimte te laten vaccineren. Zijn er andere mogelijkheden?

Al onze priklocaties hebben een aparte priklijn voor kinderen en jongeren die angstig zijn of om medische redenen de prik apart moeten krijgen. Deze priklijnen zijn afgeschermd of bevinden zich in een andere ruimte. Mocht het geven van de prik op de priklocatie niet lukken, dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden bij een CJG-locatie bij jou in de buurt. 

Mag ik iemand meenemen die mij steunt tijdens de prik?

Je mag 1 begeleider meenemen. Lukt het om de prik alleen te halen, dan vragen wij aan de begeleider om buiten op je te wachten.  

Mag ik de prik ook op een andere priklocatie halen?

Nee, door de coronamaatregelen is dit niet mogelijk. Kom je niet, dan nodigen we je aan het einde van het jaar opnieuw uit. 

Ik kan mijn oproepkaart van het RIVM niet vinden. Kan ik wel mijn vaccinatie(s) krijgen?

Ja hoor, dat kan. Meld bij binnenkomst dat je de oproepkaart niet bij je hebt en dan helpen we verder. Neem, als je die hebt, wel je legitimatiebewijs mee!