Zoek op trefwoord

Wat zijn de openingstijden van de vaccinatiedagen?

Omdat onze dienstverlening onder ‘medisch contactberoep’ valt, mogen wij onze normale openingstijden aanhouden. Kijk in de agenda voor de openingstijden van alle vaccinatiedagen.

Mag je de vaccinatie halen als je rond dezelfde tijd de griepprik moet halen?

De prik(ken) uit het Rijksvaccinatieprogramma en de griepprik mogen tegelijkertijd gehaald worden, daar hoeft geen bepaalde tijd tussen te zitten. Er moet wel tijd zitten tussen de coronaprik en andere prikken (zie de vraag: Mag je de vaccinatie halen als je ook een afspraak hebt voor een coronaprik?)

Ik wil een bijwerking melden, waar kan ik dan doen?

De meeste bijwerkingen van vaccins zijn bekend, omdat er steeds onderzoek naar wordt gedaan en vaccins aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Als je denkt dat je kind een bijwerking heeft, meld dit dan aan ons bij het volgende bezoek. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige kent de specifieke situatie van jouw kind en meldt de bijwerking bij Lareb, het Nederlandse bijwerkingencentrum. Lareb verzamelt informatie over alle bijwerkingen van vaccins en geneesmiddelen in Nederland. Je kunt de bijwerking ook zelf melden. Ook als je als zwangere bij ons de vaccinatie tegen kinkhoest haalt, is het belangrijk om eventuele bijwerkingen door te geven.

Waar vind ik de onderzoeken die zijn gedaan naar de kinkhoestvaccinatie?

Die informatie, met bronvermelding, staat op de website 22wekenprik.nl. Vaccinaties tegen difterie, kinkhoest en tetanus worden wereldwijd al jaren gegeven en onderzocht. Tot november 2019 zijn er 27 onderzoeken uitgevoerd naar de veiligheid en bijwerkingen van de kinkhoestvaccinatie tijdens de zwangerschap. De resultaten hiervan zijn positief. Er blijkt onder meer uit dat de prik de baby in de eerste maanden goed beschermt.

Waar kan ik als zwangere de vaccinatie tegen kinkhoest halen?

We geven de prik op verschillende locaties en momenten, je kunt zelf kiezen waar en wanneer je gaat.

Hoe kun je je afmelden voor het Rijksvaccinatieprogramma?

Als je de prik(ken) niet wilt, kun je dit via de contactpagina van het RIVM doorgeven. Je wordt dan niet meer uitgenodigd. Heb je hier nog vragen over? We geven je graag antwoord en advies.

Wat moet je doen als je de DTP-/BMR, HPV- of MenACWY-vaccinatie al ergens anders hebt gehad?

Ga je geen prik halen omdat je hem al hebt gehaald bij de huisarts, GGD of het CJG? Laat dit dan weten aan het RIVM regiokantoor. Je kunt je vaccinatie met je naam, burgerservicenummer (BSN) en de datum waarop de prik is gegeven doorgeven via de contactpagina van het RIVM. 

Kun je meer informatie over de vaccinatie(s) krijgen wanneer je nog twijfelt om ze te nemen?

Op deze website vind je meer informatie over de verschillende vaccinaties en het Rijksvaccinatieprogramma. Ook op de website van het RIVM staat meer informatie. Je kan ook altijd met ons contact opnemen. Wij geven je graag antwoord en advies. Ook kunnen wij je doorverwijzen voor een persoonlijk gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het CJG bij jou in de buurt.

Mag je je broers en zussen, die ook gevaccineerd moeten worden, meenemen naar de vaccinatiedag?

Ja, dat is geen probleem. Kies dan de dag uit dat het beste voor jullie uitkomt.

Kun je ook andere prikken uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgen, dan waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen?

Ja, dat kan. Neem de vaccinatiekaarten van de vaccinaties mee, dan kijken we op de priklocatie wat mogelijk is. We hebben namelijk een beperkte voorraad vaccins en in sommige gevallen moeten we een aantal zaken uitzoeken. Dat kan niet altijd op een vaccinatiedag.